Acupunctuurpraktijk Vogel is gespecialiseerd in het behandelen van dieren.

Diensten

Acupunctuur is een eeuwen oude Chinese geneeswijze die ervan uitgaat dat de organen in het lichaam in verband staan met een van de twaalf meridianen. In die meridianen kunnen blokkades, overschot of tekort aan energie zitten waardoor de chi niet goed doorstroomt. De acupuncturist zet het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan door op de juiste acupunctuurpunten een naaldje te zetten.  Het lichaam ontspant zich tijdens de behandeling waardoor niet alleen klachten kunnen worden genezen, maar ook ondersteuning kan worden geboden tijdens behandeling van ziektes zoals kanker, spierziekten, mentale klachten depressies etc.

Neem contact op om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Dieren

Acupunctuurpraktijk Vogel is gespecialiseerd in het behandelen van dieren. Dieren hebben net als mensen een meridianenstelsel en kunnen last hebben van blokkades, tekorten of overschotten energie. De acupuncturist zorgt ervoor dat het dier weer in balans komt wat allerlei klachten verminderd of geneest.

Voorbeelden van klachten zijn:

 • pijn
 • artrose/ reumatische klachten
 • rugklachten
 • gedragstoornissen
 • onverklaarbare klachten
 • spijsverterings klachten
 • vruchtbaarheidsproblemen
 • blessures
 • bij paarden rijtechnische problemen zoals weinig contact achterhand, buiging etc.

En nog veel meer! Voor een behandeling op maat neem contact op.

 

 

Workshops

Acupunctuur Praktijk Vogel biedt diverse workshops op locatie aan, deze worden gegeven in groepjes van minimaal 6 tot 12 mensen met eigen paarden. De workshops duren van 10.00 tot ongeveer 16.00 en kosten afhankelijk van het aantal deelnemers en afstand locatie tussen de €65,- en €75.- per dag incl lunch.

Heal your horse

Een workshop voor mensen met een eigen paard waarin geleerd wordt volgens de eeuwenoude kennis van acupunctuur en acupressuur om bij je eigen paard kleine blokkades en klachten weg te halen.

Het dagprogramma bestaat uit een theoretisch ochtendgedeeldte waarin op een leuke makkelijk instapbare manier wordt uitgelegd hoe het lichaam van je paard te “lezen” via de alarmpunten die nader worden uitgelegd, hoe blokkades weg te halen of juist energie toe te voegen. Verder komt het chakra systeem uitgebreid aan bod als een korte inleiding op het werken met energie en wordt u geleerd hoe u spanning bij uw paard weg kunt halen door middel van een Tibetaanse methode.

Het middagprogramma bestaat uit de geleerde kennis in de praktijk brengen. Er wordt u uitgebreid uitgelegd en voorgedaan hoe u uw paard kunt helpen, de volgorde van werken wordt besproken en er wordt aan de hand van de paarden nog wat informatie uitgelicht. Daarna gaat iedereen individueel met zijn of haar paard aan de slag. Hierbij is er ruimte voor persoonlijke aandacht gericht op uw paard, vragen met betrekking tot zijn haar gezondheid aan de acupuncturist en wordt geëvalueerd met elkaar hoe het gegaan is en wat u en uw paard ervaren heeft.

Wilt u van uw pijn of klachten af?

Maak een afspraak


  Maak een snel en gemakkelijk afspraak!

  Openingstijden

  Maandag en dinsdag
  9:00 tot 22:00
  Woensdag tot vrijdag
  9:00 tot 18:00
  Zaterdag en zondag
  Op aanvraag
  Maak een afspraak